Αρχική ΑΡΧΙΚΗ Διαμαρτυρία μιας μάννας

Διαμαρτυρία μιας μάννας

0

Στα μέιλ της σελίδας υπήρχε ξεχασμένο το παρακάτω κείμενο:      

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων στις 15/2/2024, τη συζήτηση και την ψηφοφορία, για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων(sic) ζευγαριών, κατάλαβα το εξής: 

– ¨Ηταν ψέμα, πως χρειάζεται μια μητέρα και ένας πατέρας, για να γεννηθεί ένα παιδί.

Η αλήθεια χρειάζεται ένα γονιμοποιημένο ωάριο και μια διαθέσιμη μήτρα (κάτι σαν κλωσομηχανή), για να ΄΄παράξεις΄΄ ένα παιδί.Το παιδί είναι προιόν.Μπορείς να αγοράσεις ένα ακόμη ή να παραγγείλεις ένα στο κατάλληλο εργαστήριο.Αρκεί, να έχεις λεφτά, να πληρώσεις για τα υλικά (ωάριο και σπερματοζωάριο) στο μπακάλικο των ψυχών,  την καλλιέργειά τους in situ και τη μηχανή, που θα τα ΄΄κλωσήσει΄΄, για εννέα μήνες.

– ¨Ηταν ψέμα, ότι δημιουργείται ένας ιδιαίτερος δεσμός, ανάμεσα στη μάνα, που κυοφορεί και στο κυοφορούμενο έμβρυο.Δεν υπάρχουν αισθήματα στη διαδικασία.Δεν είναι σάρκα και αίμα των γονέων του το παιδί.Είναι ένα πακέτο που το ΄΄κουβαλάει΄΄ η γυναίκα, μέχρι να έρθει η στιγμή να το ΄΄παραδώσει΄΄.Είναι μια αμοιβόμενη παροχή υπηρεσιών.

  – Ήταν ψέμα, όλα όσα είπαν ποιητές και συγγραφείς, ψέμα ή ΄΄Μάνα κουράγιο΄΄ του Μπρέχτ, ψέμα και η ΄΄Μάνα΄΄ του Γκόρκι, ψέμα είπε και ο Ελύτης, ότι ΄΄και ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για 10 ζωές και πάλι κάτι θα περισσέψει, που θα το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου.΄΄Τόσα ποιήματα, τόσα τραγούδια , τόσα λόγια, όλα ψέματα λοιπόν;

– ¨Ηταν ψέμα ότι η γυναίκα είναι ΄΄πρόσωπο΄΄ – άνθρωπος και όχι σκεύος αναπαραγωγής;  Αλλιώς, πού είναι οι γυναικείες οργανώσεις, να υπερασπιστούν αυτήν τη γυναίκα;

– Ψέματα και όσα μας λένε τόσα χρόνια οι επιστήμονες, πόση σημασία έχουν τα αισθήματα της γυναίκας που κυοφορεί, η ζωή που ζει, το φαγητό που τρώει, αυτά που ακούει και άλλα πολλά, για την σωματική και ψυχική υγεία του εμβρύου-παιδιού και μετέπειτα ενήλικου ατόμου;

– Ψέματα και η σημασία του θηλασμού, στην ψυχική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού;

Είπαν, πως σε επιστημονική έρευνα καταγράφηκε, πως όλοι οι βαρυποινίτες δεν είχαν θηλάσει ποτέ.Ψέμα και αυτό; 

Είπαν πως τις Θερμοπύλες τις φύλαγαν 300. Σήμερα εκεί ήταν μόνον 77. Τότε, υπήρχε ο Λεωνίδας. Σήμερα, ο Εφιάλτης φορούσε το προσωπείο του Λεωνίδα.¨Ηταν και κάποιοι που κρύφτηκαν γιατί φοβήθηκαν και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ.

– Φοβάμαι κι εγώ.Τι φοβάμαι; Οπως είπε και ο ποιητής, ΄΄ τη βαρβαρότητα. Τη βλέπω να ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. 

Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του.Για την ατίμωσή του.  ( Ο. Ελύτης) .

Στέλλα Κομηνά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here