Αρχική ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ Πάμε καλά?

Πάμε καλά?

Οι πατεράδες μας έλεγαν την παροιμία Η στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε. Τι σας λέει το βίντεο?Σύγχρονη εκπαίδευση?

2 ΣΧΟΛΙΑ

1. Δεν μπορεί να πει τα πάντα μια ταινία μικρού μήκους. Εξάλλου η ερμηνεία που αντιλαμβάνεται και δίνει ο καθένας έχει να κάνει όχι μόνο με την ίδια την ταινία αλλά και με τις παραμέτρους που καθορίζουν την ύπαρξη του κάθε θεατή-κριτή. Η χαρακτηριζόμενη υποτονικότητα η αδυναμία αντίδρασης του πρωταγωνιστή δείχνει ακριβώς πως χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε γίνεται γύρω μας και προ παντός στα παιδιά μας φοβερή πλύση εγκεφάλου και αλλοίωση των φυσιολογικών δομών και όλα αυτά τα βαφτίζουμε με λέξεις θεούς π.χ. ισότητα, πολυπολιτισμικότητα, έκφραση, κλπ στις οποίες τρέμουμε να διαφωνήσουμε για να μη μας απορρίψουν. Και το πιο τραγικό ότι όλα αυτά μοιάζουν φυσικά και εξοικειωνόμαστε μαζί τους και … πήραν την πόλη οι εχθροί και μεις γελούσαμε σαν τα παιδιά την πρώτη μέρα….

2. Καλό.
    Ωστόσο άραγε, έχει πετύχει το στόχο του ο σκηνοθέτης, να καταγγείλει τα στρεβλά που διαδραματίζονται παγκοσμίως;
    ¨Η, με την υποτονικότητα που τονίζει ο αμυνόμενος, πως, εκείνη την ώρα, είναι εντελώς εκτός θέματος τα αισθήματα, ο σκηνοθέτης δεν καταφέρνει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να τονίσει, πως τα μαθηματικά δεν έρχονται αναγκαστικά, σε αντιπαράθεση με τα αισθήματα;
    Επίσης, δεν είναι άραγε, που κατ αυτού του τρόπου τα ανθρώπινα αισθήματα, παρουσιάζονται μπλεγμένα με τη διαστροφή;
    Με τη διαστροφή, η οποία καταδικάζεται βεβαίως σαν πλήρως μη αποδεκτή, αλλά τον διεστραμμένο, αποδεκτό σαν πρόσωπο, που χρειάζεται αγάπη και προσευχή;
    Αυτό όμως είναι κάτι, που δυσκολεύεται να το προσδώσει, ο Δυτικά σκεπτόμενος άνθρωπος .-