Αρχική ΑΡΧΙΚΗ Φωνή βοώντος εν κρονοιώ….

Φωνή βοώντος εν κρονοιώ….

0

Αποσπάσματα από όσα γράφει ο Γιώργος Παύλος στην Romfea.gr  π. Καθ. Φυσικής και Φιλοσοφίας ΔΠΘ

(γιατί το τερματίσαμε πιά)


Δέκα και πλέον ημέρες ζω σε απομόνωση με τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Οι γιατροί μού βρήκαν και μορφή πνευμονίας. Δοκιμάζω όλο το πακέτο. Πρότειναν να μπω σε πρόγραμμα οξυγόνου.

Υπέγραψα στο νοσοκομείο κι έφυγα με δική μου ευθύνη, για να μην μπω σε κλίμα φόβου και πανικού, αλλά και για να γράψω αυτό το κείμενο που ενδεχομένως να είναι και το τελευταίο.

Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί αύριο. Αν θα ζήσω ή αν θα πεθάνω. Ελπίζω μόνο στον Θεό. Ξέρω ως επιστήμονας πως και για ελάχιστο κλάσμα του δευτερολέπτου να έρθεις από το μη είναι στο είναι και να δεις το φως του ήλιου είναι μυστήριο και θαύμα μέγιστο.

Δώρο που ποτέ δεν μπορείς να ξεπληρώσεις. Ουδείς μπορεί να το ξεπληρώσει, κι ακόμη περισσότερο, να το αποκωδικοποιήσει ευκόλως.

Ποσό περισσότερο όταν σου δόθηκαν εντελώς δωρεάν να ζεις δεκάδες χρόνια και δισεκατομμύρια δευτερόλεπτα. Γι᾽ αυτό είμαι ευγνώμων σε όλους και σε όλα.

Αποφάσισα να αντισταθώ και να μην αποδεχθώ το πακέτο του φόβου που διαχειρίζονται γιατροί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αλλά, δυστυχώς, και η πλειοψηφία των εκκλησιαστικών ηγετών.

Άλλο η αγάπη της ζωής και άλλο ο διαδιδόμενος φόβος και πανικός του κορωνοϊού.

Η βαθειά αγάπη της ζωής σε συμφιλιώνει και με τον θάνατο και σου δίδει το κλειδί της πόρτας του θανάτου να την περάσεις ήρεμος και δοξολογώντας.

Ο διαδιδόμενος φόβος και πανικός του κορωνοϊού σου χαλάει την ψυχή και σε εμποδίζει να δεις τις πραγματικές διαστάσεις των γεγονότων.

Τα ίδια τα μέτρα του κορωνοϊού δολοφονούν μαζικά τους ανθρώπους και στο σώμα και στην ψυχή και στο πνεύμα.

Όταν αντιληφθούμε το συντελούμενο ψεύδος και έγκλημα δεν θα συγχωρούμε ούτε τους εαυτούς μας, ούτε τους άλλους που το επιτρέψαμε να συμβεί.

Ως Έλληνες και ως Χριστιανοί ιδίως έχουμε ευθύνη για την ιστορία. Δεν πρέπει να ζούμε ως κλέφτες και ως δούλοι αλλά ως υπεύθυνοι για όλους και για όλα.

Θέλω να έχω προσωπική ευθύνη του θανάτου ή της ζωής μου. Θεωρώ πιο σημαντικό από το να ζήσω λίγο ακόμη χρόνο, μέσα στο κλίμα φόβου που διαμορφώνεται παγκόσμια, να γράψω αυτούς του λογισμούς μου, όσο ακόμη ελέγχω το σώμα μου και είμαι κύριος της λογικής μου.

Θέλω ως επιστήμονας, ως διανοούμενος και ως χριστιανός να ενισχύσω τον αγώνα πολλών ευαίσθητων ανθρώπων στην Ελλάδα και διεθνώς που έχουν το θάρρος να ανθίστανται και να αποκαλύπτουν το ειδεχθές και παγκόσμιο έγκλημα της χειραγωγούμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

……………………………………………………………..

Ούτε τα εμβόλια, ούτε οι γιατροί, ούτε η επιστήμη, τίποτε απ᾽ αυτά, και ουδείς των ανθρώπων, μπορεί να μας σώσει από τον βέβαιο θάνατο.

Είμεθα ήδη νεκροί, είμαστε πολύ νεκροί, αφού φοβόμαστε τον θάνατο. Ο αληθινά ζωντανός δεν φοβάται τον θάνατο, αφού ήδη ζεί. Ζει δια του Χριστού και για τον Χριστό.

Ζει πέραν των βιολογικών νόμων της φθοράς. Οι Μυροφόρες γυναίκες είδαν τον λίθο μετατοπισμένο και είδαν τον αστραπόμορφο άγγελο να τους δείχνει το κενό μνήμα. Κι ακολούθως είδαν τον Ίδιο τον Χριστό.

Ουδείς και τίποτε αυτό τον καιρό δεν μπορεί να μας δώσει δύναμη, βεβαιότητα και αίσθημα ασφάλειας παρά μόνο η Εκκλησία και τα Θεία Μυστήριά της.

Αυτά τα Θεοφάνεια θα είναι η κρίση της ιστορίας. Εάν η ιστορία μπορεί ν᾽ αντέξει την Αλήθεια ή αν προτιμά το ψεύδος.

Η Εκκλησιαστική Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και κάθε Ορθόδοξης Εκκλησίας οφείλει σε αυτά τα Θεοφάνεια να δείξει ότι ο Χριστός δεν ανταλλάσσεται με τίποτε στον κόσμο. Ούτε με την υγεία μας, ούτε με τους εαυτούς μας.

Ο Χριστός είναι το μοναδικό, που και χίλιες φορές να πεθάνουμε γι᾽ αυτόν, πάλι είναι τίποτε. Σαφώς δεν θα δοκιμάσουμε και δεν θα πειράξουμε τον Θεό.

Ούτε όμως θα τον υποκαταστήσουμε με τον ανθρώπινο φόβο, τον πανικό, τους γιατρούς και τους πολιτικούς. Εάν ο Χριστός θέλει μπορεί να διώξει και κορωνοϊούς και αρρώστιες εν ριπή οφθαλμού, αφού όλα τα κτιστά τα κρατά στο χέρι Του. Τα αφήνει να δοκιμάζονται όλα τόσο όσο απαιτείται για το καλό μας.

…………………………………………

η Δύναμις του Θεού εν ασθενεία του ανθρώπου τελειούται. Και αν σήμερα δεν έχουν πεθάνει πολύ περισσότεροι άνθρωποι αυτό δεν οφείλεται τόσο στα ιατρικά μέτρα, που και σε αυτά μπορεί να οφείλεται διότι και αυτά είναι δώρο Θεού, όσο πρωτίστως στο έλεος και την αγάπη του Θεού για το ανθρώπινο πλάσμα του.

…………………………………………………………..

Πρώτα ζούμε σωστά, τρεφόμαστε σωστά, λογιζόμαστε και στοχαζόμαστε σωστά, προσευχόμαστε σωστά, πρώτα προλαμβάνουμε και μετά, αν χρειαστεί τρέχουμε να θεραπευθούμε, σωστά πάλι.

Εμείς ξεχάσαμε όλα αυτά, την πρόληψη και την συντήρηση, και μείναμε στο τελευταίο, δηλαδή την θεραπεία, και μάλιστα ούτε και αυτή σωστά. Ξεχάσαμε σήμερα να ζούμε σωστά, ως Πολιτεία, ως κοινωνία, ως εκκλησία, ως λαός, και γι᾽ αυτό γεμίσαμε φόβο, πανικό και θάνατο παντού, μέσα μας και γύρω μας.

Οποίος κατανοεί την φοβερή ισορροπία και αρμονία της ζωής, τους φοβερούς συντονισμούς μέσα στο ανθρώπινο κύτταρο και το ανθρώπινο σώμα, στα μικρομόρια της ύλης και σε όλες τις δυνάμεις της φύσης, από το υποατομικό μέχρι και το γαλαξιακό και συμπαντικό επίπεδο, τότε ο κορωνοϊός κι όλες οι ασθένειες μαζί, είναι κάτι το εντελώς ασήμαντο μπροστά σε όλο αυτό το θαύμα της ζωής και το θαύμα του Θεού. ῾Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου Κύριε, πάντα εν Σοφία εποίησας᾽.

……………………………………………………

Σήμερα κάτι πολύ άσχημο, πολύ ολισθηρό, πολύ ψευδές συμβαίνει στην Ελλάδα. Δήθεν χάριν της Δημόσιας Υγείας εκδιώκεται από την Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο περίπου ο ίδιος ο Χριστός και η Εκκλησία Του.

Η κάθε κυβέρνηση έρχεται να γκρεμίσει ό,τι δεν γκρέμισε η προηγούμενη. Τώρα όμως, στο όνομα δήθεν της δημόσιας υγείας συντελείται ένα πρωτοφανές ξεθεμελίωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Ελλάδας.

. Η Ορθόδοξη Ελλάδα, κλήρος και λαός έχει αποκοιμηθεί επικίνδυνα στην θανατηφόρο αγκαλιά της άθεης και βαριά άρρωστης Πολιτείας, δεξιάς ή αριστερής απόχρωσης.

……………………………………..

Θα μπορούσαν όλα να γίνουν πολύ νοικοκυρεμένα, φιλάνθρωπα, δίκαια, δημοκρατικά και ορθόδοξα.

Έχουμε ήρωες και σοφούς επιστήμονες που μας δείχνουν το σωστό δρόμο. Για παράδειγμα, στο Νοσοκομείο ῾῾Άγιος Ανδρέας᾽᾽ στην Πάτρα, εκεί όπου απαγόρευσαν να πλησιάζουν οι άνθρωποι τον Άγιο Ανδρέα και την Εκκλησία του, ταπεινοί και αφανείς ήρωες γιατροί, πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι και άλλοι, σώζουν πραγματικά ανθρώπινες ζωές από τον κορωνοϊό, χωρίς διασωληνώσεις και χωρίς βίαιες ενέργειες πάνω στα ανθρώπινα σώματα. Με ήπια μέτρα ιατρικά, με σοφία και με αγάπη για τον άνθρωπο, όπως με διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Λεωνίδας Στέλλας, φέρνουν πίσω στην ζωή ακόμη και ανθρώπους σε πολύ προχωρημένες ηλικίες και με βαριά συμπτώματα κορωνοϊού. ……………………………………..

Άδειασαν τις εκκλησίες και γέμισαν τα νοσοκομεία. …………………………………..

Ο τρομαγμένος και φοβισμένος λαός έγινε ευάλωτος στην αρρώστια, ιδίως διότι κανείς δεν του μίλησε και δεν τον συμβούλευσε για πρόληψη και στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματός του.

Μόνο για μάσκες, για εμβόλια, για εγκλεισμό και για νεκρούς ακούει κανείς, από το πρωί ως το βράδυ. Αν παρακολουθείς και αποδέχεσαι όλα αυτά, έχεις ήδη αρχίσει να νοσείς πριν καν κολλήσεις τον κορωνοϊό.

Η αποδοχή εκ μέρους της εκκλησιαστικής ηγεσίας της απαγόρευσης της Πολιτείας να επιτελέσει το μυστήριο του Αγιασμού των υδάτων, θα είναι αιτία ακόμη μεγαλύτερης επιδείνωσης. Θα λειτουργήσουν πνευματικοί νόμοι.

 

Και να, τώρα συνεχίζουμε να περιφρονούμε τον Χριστό και την Παναγία. Γι᾽ αυτό η ηγεσία της Εκκλησίας φέρει μεγάλη ευθύνη, διότι έμεινε άρρωστα προσκολλημένη στον φόβο των φυσικών νόμων κι άφησε την δική της δύναμη των Θείων Μυστηρίων ανενεργό.

……………………………………………………………

Όλοι γνωρίζουν πως καταπεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα, είτε από άγχος, είτε από κακή διατροφή κι έλλειψη άθλησης και φυσικής ζωής, είτε από έλλειψη φροντίδας και πρόληψης πρωτοβάθμιας ιατρικής, όχι μόνο στον κορωνοϊό δεν μπορεί να αντισταθεί, αλλά ούτε και σε απλή καθημερινή γρίπη και ίωση.

Τα μεροληπτικά στρατευμένα με την Πολιτεία ΜΜΕ και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι των απέκρυψαν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, και τον οδήγησαν στην απόγνωση, τον φόβο και τον πανικό, καταβάλλοντας ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Οι επίσημοι της Εκκλησίας εγκλημάτησαν, διότι λειτούργησαν ως ενισχυτής και αναμεταδότης του φόβου και του πανικού, αντί να απαιτήσουν να μην παύσουν ούτε στιγμή τα Μυστήρια της Εκκλησίας, ακόμη κι αν ελάμβαναν χώρα στην ύπαιθρο και με μια σοφή τήρηση μέτρων προφύλαξης.

………………………………………………………………….

Η Αλήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι η κρίση του κόσμου όλου. Οποίος σμικρύνει την Αλήθεια της Εκκλησίας, λαϊκός ή κληρικός, θα σμικρυνθεί ο ίδιος αμείλικτα έως τέλους. Η Εκκλησία του Χριστού είναι η Αλήθεια του κόσμου, του ανθρώπου και της ιστορίας του. Ουδείς δύναται να σμικρύνει και να ελαττώνει το μυστήριο αυτό.

Όποιος αντισταθεί σε αυτήν την Πέτρα και τον Ακρογωνιαίο αυτόν Λίθο, ῾όν απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες᾽, θα διαλυθεί και θα συντριφθεί απ᾽ αυτόν.

…………………………………………….

Με τον φόβο του θανάτου από τον κορωνοϊό θέλουν να μας κλέψουν την ίδια την ζωή μας και την ελευθερία μας. Θα τους το επιτρέψουμε να το κάνουν;

…………………………………………………………………………..

Διότι ο λαός έχει και σοφία κι ένστικτο επιβίωσης. Αν κινδυνεύει η υγεία του, ξέρει να φυλαχθεί και να πάρει και τα απαραίτητα μέτρα. Δεν χρειάζεται ούτε αστυνομία, ούτε χωροφυλακή για να προστατεύσει την υγεία την δική του και των άλλων.

Οι αμερόληπτοι επιστήμονες στην Ελλάδα και διεθνώς, μας συμβούλευσαν επιλεκτικά μέτρα για όσους τα χρειάζονται, όχι πλήρη κατάργηση της ζωής.

Όπως χαρακτηριστικά το διατύπωσε  Έλληνας επιστήμονας , δεν γκρεμίζεις την πολυκατοικία για να σβήσεις την φωτιά σε ένα διαμέρισμα. Διότι προφανώς θα έχεις πολύ περισσότερα θύματα όπως κι έχουμε.

Γνωρίζω πως η χειρότερη μορφή πανδημίας είναι ο άλογος φόβος που ενσπείρουν στην παγκόσμια ανθρωπότητα άρρωστες συντεχνίες ανθρώπων που ηγούνται των φαρμακοβιομηχανιών, ελέγχουν τους πολιτικούς και μέσω αυτών όλο το κοινωνικοπολιτικό σύστημα, τοπικά και παγκόσμια.

…………………………………………….

Όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε κι έπαψε κάθε σχετική έρευνα για τους κορωνοϊούς, και διέκοψε την χρηματοδότηση ως λίαν επικίνδυνη για το ανθρώπινο είδος, τα ιδρύματα Φαούτσι, Μπιλ Γκέιτς και άλλοι ιδιωτικοί οργανισμοί και φαρμακοβιομηχανίες εντελώς παράνομα και ανήθικα συνέχισαν την επικίνδυνη και απαγορευμένη έρευνα, χρηματοδοτώντας το Ινστιτούτο της Γιουχάν στην Κίνα, απ᾽ όπου και διαδόθηκε ο ιός αυτός.

…………………………..

Επί της ουσίας, καταργούνται σήμερα οι ίδιοι οι άνθρωποι. Ζούμε όντως το φρικιαστικότερο όραμα και σχέδιο αρρώστων μυαλών και πνευμάτων που στο όνομα της δημοκρατίας έχουν καταλάβει κάθε μορφή εξουσίας και καταργούν κάθε μορφή δημοκρατίας, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η κατάργηση του ανθρώπου ως σώμα, ψυχή και πνεύμα δεν θα μπορούσε να συμβεί αν ο άνθρωπος μέσα σε κλίμα φόβου και πανικού δεν αποδεχόταν εκούσια να αυτο-φυλακιστεί και να αυτοκαταργηθεί. Να αποποιηθεί αυτοβούλως τα δικαιώματά του ως άνθρωπος, ως πνευματική και πολιτική οντότητα.

Η ευθύνη των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ είναι τεράστια και εγκληματική. Η ευθύνη των κυβερνήσεων και των πολιτικών, ακόμη πιο μεγάλη και εγκληματικότερη.

Η ευθύνη των επιστημόνων, των δικαστικών, των αστυνομικών, και των εκκλησιαστικών αρχών, ιστορική και ασυγχώρητη.

……………………………………………

Μόνον ο Χριστός Ζει και είναι η Πηγή της Ζωής. ῾Όποιος δεν φάει το σώμα μου και δεν πιεί το αίμα μου δεν έχει Ζωή εν εαυτώ᾽.

Γι᾽ αυτό τα Θεοφάνεια δεν ανήκουν στους γιατρούς, τους πολιτικούς και τις φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτά τα Θεοφάνεια, όπως και κάθε Θεοφάνεια, ανήκουν στον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Ουδείς δύναται να φράξει τον δρόμο του Κυρίου. Ούτε ακόμη και δήθεν για το καλό μας και για την υγεία μας.

……………………………………………………………………………..

Ας κρατούν όλοι αποστάσεις ασφαλείας, αλλά να μην αρνηθούν στον Χριστό να αγιάσει την φύση. Τα Θεοφάνεια αγιάζεται η φύση και εκδιώκονται οι δαίμονες απ᾽ αυτήν.

……………………………………………………………………………………

Η Εκκλησία ήρθε για να μας απαλλάξει από την σχιζοφρένεια του φόβου και την φυλακή του θανάτου. Ο Χριστός ήρθε για να μας δώσει Ζωή Αληθινή, Απεριόριστη και Ατελείωτη. Κανείς να μην μείνει νεκρός. Όλοι να ζήσουν.

………………………………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here