Αρχική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Επτάριθμη δική μας είσοδος στα Άγια των Αγίων!

Επτάριθμη δική μας είσοδος στα Άγια των Αγίων!

0

Στο διαδίκτυο συναντά κανείς ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις όπως αυτή που με αφορμή την θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου μας μας κάνει να διερωτηθούμε για τα δικά μας βήματα. Πρόκειται για ένα απόσπασμα από το αφιέρωμα του δικτυακού τόπου ΠΟΙΜΗΝ.

Να, λοιπόν επτά τρόποι για τη  δική μας είσοδο στα Άγια των Αγίων.

Η δική μας είσοδο στα Άγια των Αγίων,  πραγματοποιείται πρώτον με την είσοδό μας κάθε Κυριακή και μεγάλη γιορτή στους ιερούς ναούς, για εκκλησιασμό, για Θεία Λατρεία, για Θεία Κοινωνία.

Δεύτερον, με την πνευματική μας είσοδο στην κολυμβήθρα των δακρύων, στο λουτρό δηλαδή της Ιεράς Εξομολογήσεως και μετανοίας.

Τρίτον στη μυστική μας είσοδο στο ταμείον του δωματίου μας, για τις δικές μας ατομικές προσευχές, του Αποδείπνου και των Χαιρετισμών, του Μεσονυχτικού, των Παρακλήσεων, των κομποσχοινίων, των μετανοιών και άλλων προσευχών.

Τέταρτον, στην Ευαγγελική μας είσοδο για μελέτη της Αγίας Γραφής, των βίων των αγίων, των γεροντικών και άλλων πνευματικών βιβλίων.

Πέμπτον, στην πλέον ωφέλιμη είσοδο του νοός, στον πνευματικό χώρο της καρδιάς μαζί με την ευχούλα, «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με τον αμαρτωλόν».

Έκτον, με την απρόσκοπτη  προσωπική μας είσοδο, στην χώρα των πτωχών τω πνεύματι, και των καθαρών τη καρδία.

Και τέλος  έβδομη είσοδος, που  είναι η πράξη και η τήρηση των Ευαγγελικών εντολών .

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here